Grup Itaca

28 anys d’experiència en el sector

Ítaca som un grup de 3 centres residencials assistits per a gent gran que va iniciar la seva activitat en el sector l’any 1995. Apostem per un servei familiar i de proximitat.

El nostre nom diu molt de qui som. Per nosaltres Ítaca es la vida, es tot allò que passa en el camí que fem per arribar alla on volem ser. L’ítaca ens permet viure a tots la nostra propia Odisea. Creiem que cada viatge es únic i la nostra feina es acompanyar a totes les persones que fan de casa nostra, casa seva a evolucionar i fluir en el seu viatge personal.

Ítaca és, un recurs metafòric present en la literatura i música contemporània. La identificació de l’itinerari d’Ulisses per tota la Mediterrània amb el bell viatge descrit per Kavafis, traduit per Carles Riba i représ per Lluís Llach pot considerar-se, en essència, una al·legoria sobre el transcurs de la vida humana. Tot i això, cal no oblidar-ne la destinació: «Sempre tingues al cor la idea d’Ítaca. / Has d’arribar-hi, és el teu destí». 

Tal com feu Ulisses en el cant homèric, cal tindre sempre present Ítaca, però també saber-ne aprofitar les experiències que ens aporta encara que aquestes ens allunyin de la nostra finalitat primordial.

El poeta, tanmateix, adverteix que l’enyorada Ítaca potser no satisfarà les expectatives d’aquells viatgers que l’esperen rica i esplendorosa («I si la trobes pobra, no és que Ítaca t’hagi enganyat. / Savi com bé t’has fet, amb tanta experiència, / ja hauràs pogut comprendre què volen dir les Ítaques»). Al cap i a la fi, la vertadera importància del periple envers les Ítaques no rau en la destinació, sinó en el mateix bell viatge.

Residència assistida

240 persones

Llar de residència

20 persones

Centre de dia

60 persones

Marquem la diferència

Perruqueria

TOTS ELS SERVEIS

per satisfer totes les necessitats

En les nostres residències tenim tot el que puguis necessitar per fer la teva estada el més confortable possible. Tenim servei de perruqueria, biblioteca, servei d’infermeria, de fisioteràpia…

JBA-3477

ACTIVITATS I EXCURSIONS

per seguir sempre actius

Si t’agrada gaudir d’una vida activa i sortir d’excursió, a passejar per la ciutat, col·laborar amb ONG’s o celebrar calçotades o Sant Jordi,… No ho dubtis, som la teva millor opció!

JBA-4439.jpg

CUINA CASOLANA

adaptada a totes les necessitats

Cada una de les nostres residències té cuina pròpia. Oferim cuina casolana amb menús adaptats a les diferents necessitats nutritives i de textures dels nostres residents. Disposem, també, de bufet lliure per l’esmorzar.

Missió

El Grup Itaca proporciona un servei personalitzat i integral, prioritzant la qualitat de vida de la gent gran i de les seves famílies i amb una cura especial en preservar el sentit de pertinença en el seu entorn comunitari. Volem que les persones que viuen a la casa Itaca siguin les protagonistes de la seva pròpia Odissea.

Visió

El Grup Itaca volem ser reconeguts per desenvolupar un paper rellevant de lideratge en el sector, més enllà de l'àmbit local. Volem trencar els principals estereotips i tabús relacionats amb la vellesa, fent brillar la bellesa d'aquesta etapa de vida. Reforcem vincles intergeneracionals i la integració social de les persones grans amb l'objectiu d'enfortir el seu teixit social, el sentiment d'utilitat i perllongar el concepte de vida activa d'acord amb la seva història personal i les seves capacitats.

Valors

Arribar a Ítaca és arribar a casa. Treballem perquè la persona no se senti com a casa sinó que estigui a casa seva i així ho experimenti i expressi.

Els valors que ens mouen i que ens agradaria destacar parteixen de la il·lusió que ens aporta fer la nostra feina diària i veure com aquesta ajuda a fer millor la vida dels altres.